קרית אדמונד ספרא, שוהם

~2000

פקודי ושבת החודש
שמות ל"ח:כ"א–מ:ל"ח, שמות י"ב:א–כ', יחזקאל מ"ה:ט"ז–מ"ו:י"ח

התורה מפרטת את רשימת החומרים ששימשו לבניית המשכן, שבו שורה שכינה. כמו כן, היא מספקת הנחיות להכנת חג הפסח ולקידוש(1) חודש ניסן. ההפטרה לשבת החודש עוסקת בחוקים הקשורים לבית המקדש השלישי.

שמות ל"ט:ו
ויעשו את אבני השהם, מסבות משבצות זהב, מפתחות פתוחי חותם על שמות בני ישראל.

קרית אדמונד ספרא(2) בשוהם כוללת מגוון חנויות ושירותים, כולל מספר בתי כנסת המייצגים מסורות ספרדיות, אשכנזיות, חב"דיות ותימניות. המתחם נמצא בשכונה שבה שמות הרחובות הם על שם אבני(3) חושן המשפט: אודם, פטדה, ברקת, ספיר, יהלום, לשם ותרשיש. הבחירה הטופונימית הזו מדגישה את החיבור המכוון בין המורשת הרוחנית לבין המרחב המודרני.

(1) במסכת ראש השנה (א':א') מוזכרים ארבעה ראשי שנה:
– ט"ו בשבט, ראש השנה לאילנות, קובע את השנה החקלאית של הפירות. יום זה חשוב ליישום חוקי מעשרות ותרומות.
– א' בניסן, ראש השנה למלכים ולחגים, מסמן את תחילת מחזור החודשים בלוח השנה היהודי. הוא קשור ליציאת מצרים (שמות י"ב:ב', שבת החודש).
– א' באלול, ראש השנה לבהמה, הוא המועד שבו מחשבים את מעשר הבהמות המיועדות להקרבה במקדש.
– א' בתשרי ראש השנה, ראש השנה הכללי, מסמן את תחילת השנה האזרחית. זהו היום שבו העולם נידון לפני ה'.
(2) אדמונד יעקב ספרא (1932–1999), בנקאי ופילנתרופ לבנוני-ברזילאי-מונקאי ממשפחה ספרדית, יסד מספר מוסדות פיננסיים יוקרתיים. הוא זכור בזכות תמיכתו במטרות הומניטריות, חינוכיות ותרבותיות. מורשתו ממשיכה להתקיים באמצעות קרן אדמונד ג' ספרא.
(3) שמות ל"ו:י"א–י"ד: במבט ראשון, נראה כי אבנים כמו נֹפֶךְ, שְׁבוֹ, אַחְלָמָה ויָשְׁפֵה אינן מיוצגות בשכונה זו. תרגום שמות האבנים היקרות והנדירות נותר לא ודאי.

בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים 

2023

ויקהל ופרה אדומה
שמות ל"ה:א'–ל"ח:כ' ובמדבר י"ט:א'-כ"ב ויחזקאל ל"ו:ט"ז-ל"ח

בהשראת ה', בצלאל, אהליאב, חירם ואומנים יוצאי דופן אחרים, הפכו חומרים ליצירות קודש מרהיבות ומלאות עידון.

שמות ל"ה:ל"א
 וַיְמַלֵּא אֹתוֹ, רוּחַ אֱלֹהִים, בְּחָכְמָה בִּתְבוּנָה וּבְדַעַת, וּבְכָל-מְלָאכָה.

הוקמה בשנת 1906 בירושלים על ידי בוריס שץ(1), האקדמיה בצלאל לאמנות ועיצוב היא המוסד הוותיק ביותר להשכלה גבוהה בישראל. מאז 1969, היא נתמכת על ידי המדינה ומהווה סמל לרוממות תרבותית ורוחנית. בשנת 2023, עברה האקדמיה לקמפוס מודרני שתוכנן על ידי משרד האדריכלים SANAA(2). המרחב החדש משקף את מחויבות האקדמיה לחדשנות וליצירתיות, וניגוד מוחלט לאפלה שמטילים הטרוריסטים(3) השולטים בצנעא.

(1) בוריס שץ (1862–1932) היה חלוץ באמנות היהודית המודרנית, איש חינוך ויזם. הוא היה חזון והקים מוסד שבו האמנות היהודית מושרשת במסורת.
(2) SANAA (Sejima and Nishizawa and Associates, על שם המייסדים Kazuyo Sejima (נולדה ב-1956) ו-Ryue Nishizawa (נולד ב-1966)) הוא משרד אדריכלים יפני ידוע בעיצובים המוארים, המינימליסטיים והחדשניים שלו. עבודתם זיכתה אותם בפרסים רבים, ביניהם פרס פריצקר היוקרתי ב-2010.
(3) החות'ים, קבוצה טרוריסטית שיעית הנתמכת על ידי איראן, השתלטו על צנעא, בירת תימן, בשנת 2014.

חוני המעגל, חצור הגלילית

תענית אסתר, פורים
שמות ל״ב:י״א–י״ד, שמות ל״ד:א–י, ישעיהו נ״ה:ו–נ״ו:ח, מגילה
כי תשא, פרה אדומה
שמות ל׳:י״א–ל״ד:ל״ה, במדבר י״ט:א–כ״ב, יחזקאל ל״ו:ט״ז–ל״ח

רחמי ה' מתגלים בחידוש הברית עם ישראל. האדם נקרא להכיר בחטאיו, להישען על כוח התפילה ולהבין את חשיבות הטהרה הרוחנית. לבסוף, ה' מבטיח גאולה לעמו.

יחזקאל ל״ו:כ״ה
וְזָרַקְתִּי עֲלֵיכֶם מַיִם טְהוֹרִים וּטְהַרְתֶּם מִכָּל־טֻמְאוֹתֵיכֶם וּמִכָּל־גִּלּוּלֵיכֶם אֲטַהֵר אֶתְכֶם.

חוני המעגל היה חכם יהודי מהמאה הראשונה, שהתפרסם בזכות תפילותיו לגשם שנענו (1). כאשר לא ירד גשם, ביקשו מחוני שיתפלל. הוא עמד בתפילה אך הגשם לא ירד. אז צייר מעגל, עמד במרכזו ואמר: "ריבונו של עולם! בניך נשאו אליי עיניים. אני נשבע בשמך הגדול שלא אזוז מכאן עד שתרחם עליהם". תחילה ירד גשם קל, אחר כך גשם כבד, ואז חוני ביקש גשמי ברכה ולבסוף ירדו גשמים טובים ומבורכים.

(1) מסכת תענית כ״ג: המסכת מתארת מנהגים ותפילות הקשורים לצומות נבואיים ורבניים.

היכל אברהם, עזה

2023

תצוה – זכור
שמות כ"ז:כ – ל:י, דברים כ"ה:י"ז-י"ט ושמואל א' ט"ו:ב-ל"ד

הפרשה תצווה מתארת את חפצי הקודש והטקסים של המשכן. הקריאה בתורה לשבת זכור מתארת את התקפת עמלק על ישראל ביציאה ממצרים, וההפטרה של שבת זכור מספרת את סיפור המלך שאול והמלחמה בעמלקים.

דברים כ"ה:י"ז
זָכוֹר, אֵת אֲשֶׁר-עָשָׂה לְךָ עֲמָלֵק, בַּדֶּרֶךְ, בְּצֵאתְכֶם מִמִּצְרָיִם.

צה"ל התערב ברצועת עזה בעקבות פוגרומים שבוצעו על ידי קבוצות טרור (1), אזרחים "תמימים" וחברי אונר"א. ב-8 בנובמבר 2023, לראשונה מזה עשורים, חיילי צה"ל התפללו בבית הכנסת (2) מהמאה השישית, ליד נמל עזה. כמה ימים לאחר מכן הם הקימו מבנה בצפון עזה והפכו אותו לבית כנסת. בית הכנסת הזה, הנקרא היכל אברהם, מציג בכניסה לוח זמנים לתפילות שמעודכן מדי יום.

(1) בעיקר חמא"ס. ראשי התיבות הללו הם הומופון של המילה "חמאס", שמשמעותה "לקחת בכוח", "לעשות רע", "לדכא" או "לפעול באלימות". חמא"ס הוא ארגון טרור פלסטיני שהוקם בשנת 1987, ושואף להשמיד את מדינת ישראל. הוא אחראי לפיגועים רבים נגד אזרחים וחיילים ישראלים.
(2) ראו את המאמר של HebdoSyna, מאי 2023.

סטורה סינגוגן, סטוקהולם, שוודיה

1870

תְּרוּמָה, ראש חודש (ירח חדש), שְׁקָלִים

הלל(1) (ראש חודש), פרשת התורה לתרומה: שמות כ"ה:א – כ"ז:י"ט, לראש חודש: במדבר כ"ח:א-ט"ו, לשקלים: שמות ל':י"א-ט"ז וההפטרה לשקלים: מלכים ב' י"א:י"ז – י"ב:י"ז (אשכנזים מתחילים ב-י"ב:א), ובראש חודש, הפסוקים ישעיהו ס"ו:א ו-ס"ו:כ"ד או ס"ו:כ"ג.

כל הטקסטים הללו קשורים בחוזקה למקדש ולעבודת הקודש, בין אם מדובר על בנייתו, תחזוקתו, או ניהול הפולחן.

שמות כ"ה:ח
וְעָשׂוּ לִי, מִקְדָּשׁ; וְשָׁכַנְתִּי, בְּתוֹכָם.

בית הכנסת הגדול של סטוקהולם, סטורה סינגוגן, מציג את הפסוק שמות כ"ה:ח על חזיתו באותיות זהב על רקע אדום, ממוסגר במסגרת דקורטיבית.

זהו בית הכנסת הגדול מבין השלושה בעיר. בנייתו החלה בשנת 1867 תחת הנהגת האדריכל פרדריק וילהלם שולאנדר(2) בסגנון נאו-מורי, השפעה שכיחה באדריכלות בתי הכנסת האירופיים של המאה ה-19. הוא נחנך ב-16 בספטמבר 1870(3). הוא יכול להכיל כ-900 איש וכולל מרפסות המיועדות לנשים לפי המסורת האורתודוקסית היהודית. הבימה (מקום קריאה) ממוקמת בחזית, ועוגב מותקן בקומה העליונה, המשקף את השפעת יהדות הרפורמה הגרמנית שהייתה דומיננטית בשוודיה.

בית הכנסת הגדול של סטוקהולם הוא מבנה מסווג(4), מוגן על פי החוק בשל חשיבותו ההיסטורית והארכיטקטונית.

(1) הלל מורכב מתהילים 113 עד 118. ב"הלל הקטן" לא אומרים את 11 הפסוקים הראשונים של תהילים 115 ו-116. ה"הלל הגדול" נאמר בשלוש הרגלים ובחנוכה, בעוד שה"הלל הקטן" נאמר בראש חודש, בששת הימים האחרונים של פסח וביום העצמאות.
(2) פרדריק וילהלם שולאנדר (1816-1881) היה אדריכל, אמן ופרופסור שוודי, למד באקדמיה המלכותית לאומנויות היפות בסטוקהולם והתמחה בסגנון ההיסטוריסטי (מגמה מערבית מהמאה ה-19 שחיפשה לחדש את האדריכלות על ידי השאבה מסגנונות עתיקים. כך נולדו סגנונות "נאו" כמו נאו-קלסיציזם, נאו-בארוק, נאו-גותי וכו').
(3) ממש לפני יום כיפור, ב-8 תשרי 5631.
(4) רשימת המבנים המוגנים נקבעת על ידי ריקסאנטיקוואריאמבטת, רשות המורשת הלאומית של שוודיה האחראית לשימור המורשת התרבותית בשוודיה.



בית הדין הרבני, ירושלים

משפטים
שמות כ"א:א'–כ"ד:י"ח וירמיהו ל"ד:ח'–כ"ב & ל"ג:כ"ה–כ"ו

בפרשת משפטים, ה' מוסר באמצעות משה מערכת חוקים המסדירה את החיים האזרחיים ומאשר את בריתו עם ישראל. בהפטרה, הנביא ירמיהו מוכיח את העם על אי-שמירת החוקים, מכריז על הגלות ומזכיר את נצחיות הברית האלוקית.

שמות כ"ג:ו'
לֹא תַטֶּה מִשְׁפַּט אֶבְיֹנְךָ, בְּרִיבוֹ.

ביהדות, הקדושה חלה הן על בית הדין והן על בית הכנסת. חז"ל מלמדים שהרוצה להיות חסיד, יקיים דיני נזיקין (בבא קמא ל ע"א). בתי הדין הרבניים(1), המשולבים במערכת המשפט הישראלית, עוסקים בענייני מעמד אישי (נישואין, גירושין, צוואות וירושות). הם נתונים לפיקוחו של משרד לשירותי דת, והשופטים ממונים על ידי ועדת מינוי(2). בישראל קיימים 12 בתי דין רבניים אזוריים(3), ובהם בית הדין בירושלים, המשמש גם כערכאת ערעור. לפני מספר שנים עבר בית הדין למבנה חדש הממוקם בשכונת גבעת שאול, במערב העיר.

(1) בית המשפט העליון צמצם את סמכותם בסכסוכים כספיים, תוך מתן עדיפות לבתי המשפט האזרחיים.
(2) ועדת המינוי אחראית למינוי הדיינים בכל בתי הדין הרבניים, כולל בתי הדין האזוריים ובית הדין הרבני הגדול בירושלים. היא מורכבת משר המשפטים (או נציגו), שופט בית המשפט העליון, שני חברי כנסת, רב המייצג את שני הרבנים הראשיים לישראל ונציג מכל אחת מהקהילות – האשכנזית והספרדית. נציגים אלו ממונים על ידי הרב הראשי של קהילתם. מדובר באישים בכירים, לעיתים קרובות רבנים בעלי השפעה או דמויות דתיות מוכרות. תפקידם בוועדה הוא לשמר את מסורת קהילתם.
(3) 12 בתי הדין האזוריים נמצאים בירושלים, תל אביב, חיפה, באר שבע, ראשון לציון, אשקלון, פתח תקווה, נתניה, עפולה, קריית שמונה, טבריה ובית שאן. בית הדין הרבני הגדול בירושלים מהווה את הסמכות השיפוטית העליונה ומשמש כערכאת ערעור.


כנסת אליהו, מומבאי, הודו

1884

יתרו
שמות י"ח:א'-כ':כ"ג וישעיהו ו':א'-ז':ו' ו-ט':ה'-ו'

בפרשה, בני ישראל מגיעים אל מרגלות הר סיני, שם מתגלה אלוהים ומכריז על עשרת הדברות. בהפטרה, הנביא ישעיהו מדגיש את ההתגלות האלוהית והברית בין אלוהים לישראל.

שמות י"ט:ה'
וְעַתָּה, אִם-שָׁמוֹעַ תִּשְׁמְעוּ בְּקֹלִי,
וּשְׁמַרְתֶּם, אֶת-בְּרִיתִי–וִהְיִיתֶם לִי סְגֻלָּה מִכָּל-הָעַמִּים,
כִּי-לִי כָּל-הָאָרֶץ.

הרב שלמה ריסקין(1) מקביל(2) בין חוזה הנישואין היהודי (כתובה) לבין עשרת הדברות. שני הטקסטים האלה מבטאים, האחד את הברית האלוהית והאנושית והשני את הברית הנישואין. הברכה השביעית של שבע הברכות(3) מחברת את הששון "קול ששון" והשמחה "קול שמחה" של הנישואין לזו של שיקום ישראל וירושלים.
בית הכנסת כניסת אליהו, שנוסד בשנת 1884 על ידי יעקב אליאס ששון(4), הוא אחד מבתי הכנסת הספרדיים של מומביי. הוא קשור להיסטוריה של דוד ששון, שנמלט מבגדד בשנת 1832 כדי להתיישב בבומביי. בית הכנסת, שעוצב על ידי משרד האדריכלים גוסטלינג ומוריס, מעיד על השפעת הסגנון ההודי והאנגלי. הוא בנוי מאבן ומלבנים, והחזית הטורקיזית שלו מעניקה לו זהות ייחודית. הוא מתוחזק על ידי קרן יעקב ששון(5).

(1) הרב שלמה ריסקין, יליד 1940 בברוקלין, הוא רב אורתודוקסי אמריקאי-ישראלי. הוא ייסד את בית הכנסת לינקולן סקוור בניו יורק ואת העיר אפרת בישראל. הוא גם ייסד את ארגון אורות תורה, רשת של בתי ספר תיכוניים ואוניברסיטאות בישראל ובארצות הברית.
(2) ראו גם ברית ושיחה: קריאה שבועית בתנ"ך היהודי, מאת הרב יונתן זקס (1948-2020), הרב הראשי של הקהילות העבריות המאוחדות של חבר העמים (1991-2013), פילוסוף ותיאולוג אנגלי, ואת הפירוש על הכתובה מאת הרב שלמה גאנצפריד (1804-1886), פוסק הלכה, מחבר קיצור שולחן ערוך.
(3) הברכה השביעית של שבע הברכות: ברוך אתה ה', אלוהינו מלך העולם, שברא ששון ושמחה, חתן וכלה, גיל, רינה, דיצה וחדווה, אהבה ואחווה, שלום ורעות. מהרה ה' אלוהינו ישמע בערי יהודה ובחוצות ירושלים קול ששון וקול שמחה, קול חתן וקול כלה (ירמיהו לג:י-יא), קול מצהלות חתנים מחופתם ונערים ממשתה נגינתם. ברוך אתה ה', משמח חתן עם הכלה.
(4) כול ששון: יעקב אליאס ששון, בנו של אליהו דוד ששון ונכדו של דוד ששון.
(5) קרן יעקב ששון היא ארגון צדקה שנוסד על ידי משפחת ששון במומביי. היא מנהלת בתי כנסת, בתי ספר ומספקת ארוחות כשרות ושירותים שונים לקהילה היהודית.

בית הכנסת הכוראלי הגדול קייב אוקראינה

1895

בשלח – שבת שירה
שמות י"ג:י"ז–י"ז:ט"ז ושופטים ד':ד'–ה':ל"א

הים נבקע כדי לאפשר לבני ישראל לעבור, ולאחר מכן נסגר על המצרים. מתוך תודה, משה שר את "שירת הים", שאחריה מרים והנשים ששרות בתורן. בהפטרה, דבורה וברק(1) משבחים את אלוהים על ניצחונם על מדכאיהם.

שופטים ה':אֲ'
וַתָּשַׁר דְּבוֹרָה וּבָרָק בֶּן־אֲבִינֹעַם בַּיּוֹם הַהוּא לֵאמֹר׃

במאה ה-19, בתי כנסת עם מקהלה נקראו בתי כנסת כוראליים. בית הכנסת הכוראלי הגדול של קייב, הידוע גם בשם בית הכנסת פודיל(2) או בית הכנסת רוזנברג, נבנה בשנת 1895 בסגנון מורי על ידי האדריכל המקומי ניקולאי גרדנין ובמימון הסוחר גבריאל יעקב רוזנברג.
בשנת 1915, בית הכנסת עבר שיפוץ בהנחיית האדריכל האוקראיני הנודע ולריאן מיקיטוביץ' רייקוב (1874–1942), במימון ולדימיר גינזבורג, אחיינו של רוזנברג. הוא היה פעיל עד 1929, ולאחר מכן נסגר על ידי השלטונות הסובייטיים והפך למועדון. במהלך הכיבוש הגרמני, הוא הוסב לאורוות.
בשנת 1945, הוא חזר לשמש כבית תפילה.
בשנת 1990, הרב הראשי של קייב ואוקראינה, יעקב דב בלייך(3), יזם עבודות שיקום שכללו פתיחת ישיבה ובתי ספר לבנים ולבנות. בשנת 1992, בית הכנסת הושב באופן רשמי לקהילה היהודית.

(1) דבורה, נביאה ושופטת, מובילה את בני ישראל, תחת פיקודו של ברק, לניצחון על הכנענים. לאחר תבוסתם בהר תבור, מנהיגם סיסרא מנסה לברוח אך נהרג על ידי יעל, אשת חבר הקיני (שבט יתרו).
(2) פודיל הוא אחד האזורים העתיקים ביותר בקייב. שמו משקף את מיקומו על נהר הדנייפר, והוא משמעותו "שטח נמוך".
(3) יעקב דב בלייך (נולד בברוקלין ב-1964) הוא הרב הראשי של קייב ואוקראינה מאז 1990. הוא למד בישיבת קרלין-סטולין, שושלת חסידית המדגישה את המוזיקה והשירה בפרקטיקות הדתיות שלה. הוא יסד את איחוד הארגונים הדתיים של אוקראינה וממלא תפקידים חשובים בקונגרס היהודי העולמי.

גואיאקיל, אקוודור

2012

בא
שמות י':א'–יג':טז' וירמיהו מו':יג'–כח'

שלוש המכות האחרונות מכות את מצרים, מה שמכריח את פרעה לשחרר את העברים. בהפטרה, הנביא ירמיהו מעביר מסר של תקווה: אלוהים מבטיח להציל את עמו, להחזיר אותו לארצו ולהשיב לו את שגשוגו.

שמות י':כא'
נְטֵה יָדְךָ עַל-הַשָּׁמַיִם, וִיהִי חֹשֶׁךְ

חושך מוחלט נפל על העיר גואיאקיל שבאקוודור במהלך ליקוי החמה של 2019. בשונה מהחושך במצרים שארך שלושה ימים, החושך הזה ארך רק כמה דקות. עם זאת, הוא השאיר רושם עז בגלל עוצמתו.

הקהילה היהודית בגואיאקיל, אחת הקהילות הקטנות באקוודור, נוסדה עם הגעת יהודים אשכנזים בשנת 1940, שנמלטו מרדיפות הנאצים. בתחילה הוקמה בדירה, והיא עברה מספר מקומות. בשנת 2012 הקהילה חנכה את מרכז החדש שלה עם עיצוב אדריכלי מודרני במצודה של אורדסה. המתחם כולל שטחים ירוקים, בית כנסת, גן ילדים ומקווה לגברים ונשים, וגם אזור חברתי גדול עם גנים טבעיים ובריכה, לפיתוח אירועים ופעילויות.

בריזבן, אוסטרליה

1886

וארא
שמות ו':ב'–ט':ל"ה ויחזקאל כ"ח:כ"ה–כ"ט:כ"א

הפרשה מתארת את ההתמודדות בין משה ופרעה ומפרטת את שבע המכות הראשונות שהוטלו על מצרים(1) לשחרור ישראל. הנביא יחזקאל מנבא את איסוף ישראל ואת דין מצרי (1) על יהירותה.

שמות ט':כ"ג
וַה' נָתַן קוֹלוֹת וּבָרָד, וַתִּהֲלַךְ אֵשׁ אָרְצָה; וַיַּמְטֵר ה' בָּרָד

בשנת 2022, ראש ממשלת אוסטרליה החדש(2) ביטל את ההחלטה של קודמו(3) שהכיר בירושלים המערבית כבירת ישראל. מאז, הממשלה החלה להשתמש במונח "השטחים הפלסטיניים הכבושים" כדי להתייחס ליהודה ושומרון, עזה וירושלים המזרחית, ונרשמה עלייה במקרי אנטישמיות. מאז 2022, אוסטרליה חוותה מספר תופעות מזג אוויר קיצוניות, כולל סופות ציקלון עזות, סופות ברד, במיוחד בבריסביין(4), שיטפונות ושריפות בקנה מידה גדול.

הסינagogue בבריסביין, שנמצאת במרכז העיר, נפתחה ב-1886. היא עוצבה על ידי האדריכל ריצ'רד גיילי, והיא הסינagogue הפעילה הוותיקה ביותר בקווינסלנד. הסגנון הניאו-רומנסקי שלה בולט בחזית אבן ובקשתות חצי עגולות. חלונות הוויטראז' עשויים במפעלי מאייר ממינכן המפורסמים(5). היא רשומה ברשימת המורשת של קווינסלנד(6) בשל ערכה ההיסטורי והאדריכלי.

(1) מצרים מסמלת דיכוי, עבודה זרה, עריצות ויהירות של כוחות המנוגדים לרצון האלוהים.
(2) אנטוני אלבאניזי, ראש מפלגת העבודה האוסטרלית, נבחר ב-2022, והבחירות הבאות צפויות להתקיים ב-2025.
(3) סקוט מוריסון, נוצרי אוונגליסטי פנטקוסטלי, חבר במפלגת הליברלים של אוסטרליה, שימש כשר האוצר בין 2015 ל-2018 וראש ממשלת אוסטרליה בין 2018 ל-2022.
(4) בבריסביין, בשנת 2022, סופות ברד בגודל כדורי טניס גרמו לנזקים ניכרים.
(5) מפעל מאייר ממינכן, שנוסד ב-1847 במינכן, גרמניה, ידוע ברחבי העולם בזכות איכות הוויטראז'ים המעולים המצוינים שעשויים ביד.
(6) הרישום ברשימת המורשת של קווינסלנד מכיר בבניין כמרכיב חשוב בהיסטוריה ובתרבות של האזור ומונע כל שינוי שיפגע בשלמותו האדריכלית.